Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

AGROTIKES KINITOPOIHSEIS

Η φαντασία δεν λείπει απο τους αγρότες.και τα συνθήματα πάντα επίκαιρα. φαίνεται όμως οτι η πλιτική ηγεσία δεν έχει την αίσθηση του χιούμορ. Συμφωνούμε με το παρακάτω γραφόμενο ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ



Ο γραπτός λόγος παντα στο προσκήνιο
















Η Τηλεόραση της TRT Κάλυψε τις αγροτικές κινητοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο, με εκπομπές, συνεντεύξεις,δίνοντας βήμα και λόγο σε όλυς τους αγρότες και σε όλα τα μέτωπα, αποδεικνύοντας οτι ο περιφερειακός τύπος είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου. Εμείς σαν αγροτική εκπομπή σε όλο το φάσματων κινητοποιήσεωνν καταγράψαμε, και προβάλαμε και αιτήματα ,αλλα και απόψεις των αγροτών.































































































































Γενάρης 2010 για πάνω απο τρείς βδομάδες οι αγρότες 'εδωσαν τη δική τους μάχη για κεκτημένα δικαιώματα. ενα ς αγώνας που κρατάει χρόνια τώρα. εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις απο τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 1995. φαίνεται πάντως ότι δεν έχουν κερδιθεί πολλά πράγματα. σίγουρα έχουν γίνει αλλαγές αλλά μέχρι σήμερα ο αγροτικός κόσμος δεν κατάφερε να οργανωθεί όπως έπρεπε. Τ ο υπυργείο δεν έχει οργανώσει ενα τμήμα προϊόντων που θα δίνει την δυνατότητα σε όσους παράγουν να βρίσκουν αγορές πιο απλά. Δεν μπορεί ενας αγρότης και ναπαράγει και να τυποποιεί και να βρίσκει αγορές,πράγμα δύσκολο.Πάντως επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. Αυτά που για τους άλλος εταίρους μας είναι αυτονόητα εμείς τώρα προσπαθούμε να τα καταλάβουμε. Το υπυργεί θα πρέπει να καταλάβει ότι η ενημέρωση έρχεται με ανθρώπους που θα είναι σε καθημερινή βάση με τους αγρότες,με συμβουλές και κίνητρα γαι να μπούμε στην παραγωγή. Δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και δύσκολο γαι ενα υπουργείο όταν έχει την υποδομή. Οι αγώνες των αγροτών είναι απόροια πολλών ετών και συσωρευμένα προβλήματα που δεν λένε να δρομολογηθούν , και για αυτό έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι πολιτικοί μας γιατί επιτέλους δεν δρομολογούν καταστάσεις. εάν υπάρξει πολιτική βούληση πολλά θα γίνουν, απο την μία ,αλλά και απο την άλλη και ο αγροτικός κόσμος θα πρεπει να αλλάξει τακτική. Τι σημαίνει αυτό πολλά, χρειάζεται συζήτηση είναι μεγάλο θέμα. Εμείς μέσα απο τις αγροτικές μας εκπομπές ΑΓΡΟΤΟΡΑΜΑ που εκπέμπουμε κάθε παρασκευή 17-18 μ μ απο τη ν τηλεόραση της TRT KENTRIKH ΕΛΛΑΔΑ με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, είμαστε σε μια διαρκή επαφή με τα αγροτικά δρώμενα για πάνω απο 15 χρόνια , αλλα την αγροτική ζωή την γνωρίζουμε απο ..........μικρά παιδιά.
Τώρα όμως ήρθε η στιγμή οι αγώνες του αγροτικού κόσμου να βρούν δικαίωση και οικονομική αλλά και κοινωνική. Οι αγρότες θα πρέπει να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ποσο σημαντική είναι η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολό.
αυτά τα λίγα προς το παρών, και βλέπουμε πως θα πάνε οι κινητοποιήσεις 6-2-2010
11-2-2010 Η ΑΥΛΑΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ το θέμα είναι οτι για μια ακόμη φορά ο αγροτικός κόσμος δεν κέρδισε τα αναμενόμενα. Η αλήθεια είναι οτι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
Πάντως η ουσία. οι αγρότες δεν έχουν καταφέρει να οργανωθούν στη τυποποπίηση ,ταυτοποίηση και διανομή του προϊόντος. Κανείς δεν λέει οτι είναι εύκολο,αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Νομιζω θα πρέπι ναγίνει μια προσπάθεια σ αυτό τον τομέα,εστω και αργά,αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Πρέπει αναγκαστικά να πάμε σε αλλαγή νοοτροπίας ,και να αποδείξουμε ότι και με μικρό κλήρο υπάρχει ελπίδα αρκει οι καλλιέργειες να στηριχθούν εμπορικά. Ναμπορούν οι αγρότες να διακινούν τα προϊόντα,και γιατί όχι απο το χωράφι στο πιάτο του καταναλωτή,και στο σπίτι της νοικοκυράς. ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ μόνο θα μπορέσει να επιβιώση ο αγροτικός κόσμος. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΕΊΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ. απλα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θέλουμε να δούμε πως θα λήξει και αυτός ο αγώνας. αυτή τη στιγμή ο αγροτικός κόσμος είναι σε μια κριτική στιγμή ,και η αποχώρηση απο τα μπλόκα θα πρέπει να γίνει εμ αξιοπρέπεια,αλλά και με υπ΄σχεση ότι ο αγώνας δεν σταματά εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: