Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

GERMI-VINO

Αυτό θα πεί Αγάπη.........





Μια όμορφη στιγμή απο τον τρύγο στο Κτήμα του Α.Κουτσογεωργάκη ,που μας υποδέχθηκε με χαμόγελο, μας κέρασε κρασί και τσίπουρο , και φάγαμε εκπληκτικά εδέσματα στο πόδι.......φυσικά.....γιατί τρύγος θέρος πόλεμος................





Στέλιο μην κοιτάς είναι έτοιμο για τρύγο..μαζί μου θα μάθεις πολλά πράγματα












Μια εκπληκτική εμπειρία.. σας προσκαλούεμ να έρθετε μαζί μας και στον επόμενο αμπελώνα....


















































































Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια καλή προσπάθεια να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό κρασί. Φυσικά αυτό που δεν κατάλαβαν στο παρελθών οι οινοπαραγωγοί,είναι ότι εκρίζωσαν τον ελληνικό αμπελώνα, και αποδυνάμωσαν τις ελληνικές ποικιλίες. Ευτυχώς όμως κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να διασώσουν ορισμένες απο αυτές, και σήμερα γίνεται μια καλή προσπάθεια να δηλώσουμε και να πουμε ότι υπάρχει καλό ελληνικό κρασί. Κάθε χρόνο αναδεικνύονται νέες ετικέτες, καινούργιοι οινοπαραγωγοί, με εντελώς διαφορετική παιδεία και νοοτροπία.Πέρα απο καλλιέργειες επιδοτήσεις,και υποσχέσεις η νέα αυτή γενιά των αμπελουργών οινοπαραγωγών αντιμετωπίζει την ελληνική πραγματικότητα με εντελώς διαφορετικό πνεύμα και έτσι θα πρέπει να είναι.....χορτάσαμε απο πολιτικές υποσχέσεις...φτανει πιά...η οργάνωση πρέπει να περάσει στα χέρια των αγροτών....
θεωρούμε κάτι γίνεται....μάλιστα οργανώνονται και συναντήσεις οινογνωσίας... την πρώτη μου συνάντηση την γνώρισα στη φλωρεντία το 1980 με κρασί chianti classico και απο τότε για χρόνια παρακολουθούσα τις εξελίξεις του ιταλικού αμπελώνα.
Εν πάσει περιπτώσει σήμερα στον τόπο μας γίνονται πράγματα αξιόλογα, συσκέψεις,συνέδρια,εκθέσεις,ανταλλαγές,ενημέρωση,κλπ.
πρίν λιγες μέρες στο βόλο βρέθηκα σε μια συνάντηση οινογνωσίας και ομολογώ ότι γίνεται πολλύ καλή δουλειά στην ενημέρωση και στη γνώση, καθώς επίσης και στον τρόπο προσέγγισης. Αυτό σημαίνει οτι προσεγγίζουμε το ελληνικό κρασί με καλύτερο τρόπο.Μιλάω πάντα για ελληνικό κρασί γιατί θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες πλέον να μπεί και στη ευρωπαϊκή αγορά,αρκεί νατο πιστέψουμε.
Σταδιακά θα σας έχουμε πληροφορίες για το κρασί
12-15/3/2010 ΟΙΝΟΡΑΜΑ στο ΜΕC Παιανίας στην Αθήνα
21-23/5/2010 BRINDISI ITALIA Διεθνής διαγωνισμός οινογνωσίας. τονδικό μας grup θα είναι παρών γιατί είναι μέλος της επιτροπής διαγωνισμού,περισσότερα για τηνΙταλία θα σας έχουμε σύντομα γιατί πιθανόν κάποιοι θα θέλουν να πάνε.

Και στις 23-27 Μαίου παρόντες στο Brindisi στο Διεθνή διαγωνισμό κρασιού. 1400 ετικέτες απ όλο τον κόσμο. 100 κριτές και μεταξύ αυτών και η ομάδα του germi Grup στην οινογνωσία. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τηνευρωπαίκή πιστοποίηση σαν κριτές κρασιού και ταυτόχρονα έχουμε πολλές προσκλήσεις για συμμετοχή στους Ευρωπαίκούς διαγωνισμούς. Για πρώτη φορά μετά απο πρόταση της GERMI GRUP ελαβαν μέρος στον διαγωνισμό ελλοηνικές ετικέτες. ΛΟΛΑΣ-ΦΤΙΚΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΑΚΗΣ,ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ με πολλές αξιώσεις και καλές κριτικές παο την πλευρά των ιταλών. Ο διαγωνισμός είχε τον διακριτικό τίτλο η επιλογή του Δημάρχου, Ο Δήμαρχος Λάρισας κ Τζανακούλης παρών ,άνεδειξε τα ελληνικά κρασιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
















Φυσικά δεν χάνουμε την ευκαιρεία να επισκευθούμε φίλους στον τρύγο. Τις τελευταίες μέρες πήγαμε στο κτήμα του Α Κουτσογεωργάκη, που με πολ΄λυ επιμέλεια τρύγησε. Με λεπτομέρεια και αγάπη στο αμπέλι ο Άγγελος αλλα π΄πανω απ΄΄ολα ΜΕΡΑΚΙ.








Οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εμείς μέσα απο τηνιστοσελίδα μας κάνουμε μια προσπάθεια ν αμιλήσουμε με εικόνες, και όσοι θέλερα περισσότερε ςπληροφορίες στον Αγγελο Κουτσογεωργάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: